Afscheid en benoeming Nachtburgemeester Hengelo (N8BM074)

Persbericht

Zondagmiddag 18 december a.s., 15.00 uur staat de mARTinee in StARTion geheel in het teken van de Nachtburgemeester van Hengelo: de eerste burgemeester neemt afscheid en de tweede wordt benoemd.

logo-nachtburgemeester-hengelo_s

De eerste Nachtburgemeester werd gekozen en benoemd tijdens de openbare verkiezing op zondag 21 december 2014 in Brasserie So Nice onder toeziend oog van notaris mr. Jan Jaap Swerms Suwijn. Er waren zeven kandidaten, van wie Berto Mulder, uitbater van Café-Biljart De Kleine Burgemeester aan de De Wetstraat, de meeste stemmen wist te vergaren; hij werd nipt de eerste Nachtburgemeester van Hengelo.

Berto Mulder, de 1e Nachtburgemeester van Hengelo, 2014
Foto: Christian van der Meij

Zijn eerste woorden waren “We gaan Hengelo wakker schudden!”

Indertijd werd het initiatief genomen door bierbrouwer Herbert Capelle en beeldend kunstenaar Pier van Dijk.

De taak van de Nachtburgemeester is, zonder enige sturing of tussenkomst van de commissie, twee jaar lang ogen en oren de kost te geven en activiteiten te ontplooien die de sfeer in de stad ten goede komen. De Nachtburgemeester opereert onafhankelijk, is politiek neutraal en staat boven de partijen en belanghebbenden.

De commissie Nachtburgemeester Hengelo heeft besloten de tweede Nachtburgemeester zonder verkiezing rechtstreeks te benoemen. Wie het gaat worden blijft een nog verrassing.

Zondag 18 december worden afscheid en benoeming o.a. opgeluisterd door optredens van stadsdichter Marijke Agterbosch, beeldend kunstenaar Tony Boiso en musicus Martin Fabels. Tevens is de tentoonstelling Belicht! te bekijken, negentig foto’s op groot formaat van vijftien Twentse persfotografen.

De ingang van StARTion bevindt zich aan het Stationsplein t.o. de fietsflat.

De toegang bedraagt 1 euro, evenals een drankje.